خواص شگفت انگیز عسل (هر آنچه  لازمست در مورد فواید عسل بدانید)

عسل سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست. خواص ضد باکتری دارد و می تواند نقش مهمی در مدیریت دیابت بعنوان بخشی از رژیم متعادل داشته باشد.
پیشینه استفاده از عسل در مصر به دست کم ۲۴۰۰ تا ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد. در سنن قدیمی به اهمیت دارویی عسل اشارات زیادی شده است. یونانیان باستان عسل را بعنوان یک خوراک بهشتی می‌شناختند که خوردنش باعث جاودانگی می شود.
ابوعلی سینا دانشمند بزرگ ایرانی ۱۰۰۰ سال پیش در کتاب قانون خود نسخه های زیادی بر پایه‌ی عسل و موم آن تجویز کرده است .

بقراط پدر پزشکی و بنیان گذار طب یونان هم ۲۵۰۰ سال پیش در مورد عسل چنین گفته است:
هر دارویی از مواد غذایی درست میشود و متعاقب آن هر غذایی نیز جانشین دارو می‌گردد، عسل پاسخگوی این دو شرط است .

خداوند در کتب مقدس عسل را شفای مردمان میداند و آنرا به نیکوکاران در بهشت وعده می‌دهد.
در این مقاله به خواص مهم عسل که آنرا چنین شگفت انگیز و منحصر بفرد می‌کند، می پردازیم.

 ۱۔ عسل سرشار از آنتی اکسیدان است. 

عسل حاوی بسیاری از ترکیبات زیست گیاهی فعال و آنتی اکسیدان‌های مهم مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است. آنتی اکسیدانها به خنثی کردن اثر اکسیژن فعال در بدن شما کمک می کنند که با تجمع در سلولهای بدن، به آنها آسیب می زنند. این آسیب به سلولها در ارتباط با پیری سلولها و مشکلات مربوط به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ است. بنابر این بسیاری از فواید سلامتی عسل به این آنتی اکسیدانها نسبت داده می شود.

۲- عسل گزینه ی مناسبی برای مدیریت میزان قند خون است.

اگر چه عسل سطح قند خون را افزایش می دهد و باید برای مبتلایان به دیابت با احتیاط مصرف شود، اما با افزایش هورمون آدیپونکتین و به سبب آنتی اکسیدانهای موجود در خود با محافظت در برابر سندروم متابولیک ( چاقی، دیابت نوع ۲، فشار خون و چربی خون ) قند خون را تنظیم می کند.
همچنین شواهدی وجود دارد که مصرف روزانه ی عسل می تواند سطح قند خون ناشتا را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد.

۳- عسل می تواند عملکرد قلب را بهبود بخشد .
طبق یک تحقیق مروری در سال ۲۰۲۰ ، عسل میتواند باعث کاهش فشار خون و چربی خون شود، ضربان قلب را تنظیم و از مرگ سلولهای سالم جلوگیری کند
تمامی فوق منجر به بهبود عملکرد قلب می شود. عسل همچنین قلب را از آسیب
استرس اکسیداتیو محافظت می کند.

۴- عسل فرآیند بهبود زخمها و سوختگی را تسریع می کند.

عسل از دیر باز و در طب سنتی بعنوان بهبود دهنده ای زخمها و سوختگی‌های سطحی شناخته شده بود. محققان بر این باورند که  این خاصیت عسل مربوط به خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی عسل است.

۵- عسل به کاهش سرفه در کودکان کمک می کند.
سرفه کردن ناشی از عفونت های سیستم تنفسی در کودکان بسیار شایع است و این عفونت ها و سرفه کردن بر خواب کودک و کیفیت زندگی او و والدینیش تاثیر منفی دارد. یک تحقیق مروری در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف عسل بر سرفه‌ی کودکان مؤثرتر از شربت دیفن هیدرامین است. ضمن اینکه هیچ عارضه ای هم ندارد.

۶- عسل متابولیسم چربی خون را بهبود می بخشد.

عسل با کاهش کلسترول تری گلیسیرید و چربی بد ( LDL ) و افزایش میزان چربی خوب (HDL ) به کاهش خطر رسوب چربی در رگ ها کمک می کند.

۷- عسل خاصیت ضد باکتریایی دارد.

یک تحقیق مروری در سال ۲۰۱۸ نشان داد که عسل مانوکا بدلیل خواص ضد باکتریایی بالای خود می تواند عفونت را از بین ببرد و باعث بهبود عملکر درسیستم ایمنی شود.

۸- عسل خاصیت ضد التهابی دارد.

ترکیبات متمایز فنولی و فلاونوئیدی عسل، می‌تواند این محصول طبیعی را به یک ضد التهاب قوی تبدیل کند .التهاب نقش اصلی درایجاد بیماریهای مزمن مانند سرطان، بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت، آرتروز و بیماریهای تخریب عصبی دارد که چالش بزرگی برای درمان است و شواهد قانع کننده نشان می دهد تغذیه در جلوگیری و درمان بیماری‌های مرتبط با التهاب تاثیر مهمی دارد.

1) Review on the protective effect of honey agints metabolic  syndrom‏. )2018)
Nur zuliani Rimli

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *